Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Подай ръка спаси живот

 

Коледна благотворителна кампания на община Ямбол

„Подай ръка – спаси живот“ 2018 г.

 

            Уважаеми съграждани,

 За единадесета поредна година община Ямбол стартира традиционната Коледна благотворителна кампания „Подай ръка – спаси живот”. Със средствата от кампанията се подпомагат тежко болни деца и младежи от град Ямбол, които се нуждаят от спешно лечение. Освен, че дарява надежда на нуждаещите се, кампанията приобщава хиляди ямболлии към една благородна кауза и е пример за активна съпричастност и солидарност в нашата общност.

 Продажбата на коледни и новогодишни картички на стойност 1 лев с рисунки на ямболски ученици и този път е основният елемент на благотворителната кампания. Те са подходящи за празнични поздравления на служители, бизнес партньори и близки.

Предлагаме на вниманието Ви 10 различни вида картички. Избраният от Вас вид и количество могат да се закупят в сградата на община Ямбол – от Центъра за услуги и информация или в стая 221, както и да се заявят на тел.: 089 55 99 655 и 089 228 71 10.

 Кампанията можете да подкрепите и чрез директни дарения на избрана от Вас сума по банкова сметка: BG 13 SOMB 91308424420344, код за вид плащане: 445100  ОБЩИНСКА БАНКА АД, SOMBBGSF.

 Коледната благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка - спаси живот” се провежда от 2008 година. Целта е да се попълни фонд от целеви средства, които се разпределят през годината за подпомагане на деца и младежи до 30-годишна възраст, които се нуждаят от спешно медикаментозно или оперативно лечение, което не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравноосигурителни фондове. Отпускането на помощта става с решение на сформиран Обществен съвет, в който влизат представители на община Ямбол, общински съветници, директори на здравни заведения и на РД „Социално подпомагане”, представители на неправителствени организации и медии.

За своите десет издания досега, по кампанията бяха събрани близо 132 000  лева, с които бяха подпомогнати десетки деца и младежи от нашия град в тежък за тях и семействата им момент.

 Разчитам отново на Вашата съпричастност и подкрепа за тази чисто ямболска кампания!

Нека се обединим в доброто и дарим надежда!

 

ГЕОРГИ СЛАВОВ

КМЕТ НА ЯМБОЛ

 

          

     Викториа Георгиева - 6 г.     Стилиан Иванов - 6 г.            Радмила Мангелова - 6 г.    Атанас Ванков - 6г.

    

                                                Мирослав Димитров - 8 г.       Пламена Костова - 3 клас

              

   Ивайла Панайотова - 4 клас    Ивет Димитрова - 4 клас         Алина Ставрева - 5 клас        Дарина Борисова - 7 клас

 

 

Протокол от класирането