Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Тържествено честване на Националния празник

Тържествено честване на Националния празник

01.03.2017 г.; 786
Автор: Пресцентър

Кметът на община Ямбол Георги Славов кани всички жители и гости на града на тържественото отбелязване на Националния празник на Република България - 3 март, по повод 139 години от Освобождението ни от османско владичество.

Честването ще започне на 3 март от 11:00 часа пред община Ямбол с тържествената церемония по издигане на националния флаг, с участието на представителна част на Ямболския военен гарнизон, слово на кмета Георги Славов и благодарствен молебен.

С тържествено шествие участниците в честването ще се придвижат до мястото на поднасяне на венци и цветя – паметника на загиналите за националното ни освобождение (до хотел «Тунджа»). След отслужването на заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението на България ще започне и поклонението пред паметта на героите.

По традиция, по повод националния празник, Музеят на бойната слава в Ямбол очаква своите гости в обявения на 3 март Ден на отворени врати.