Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Хитови български заглавия обогатяват летния филмов маратон в Ямбол

Хитови български заглавия обогатяват летния филмов маратон в Ямбол

07.07.2017 г.; 644
Автор: Пресцентър

Лятно кино Ямбол очаква своите зрители в Градския парк с ново предизвикателство- селекция от едни от най-добрите български филми. Прожекциите ще предложат незабравими емоции с обичаните златни класики, носещи спомени на поколения българи.

Вечните български филми може да гледате от 14 юли до 1 септември, всяка петъчна вечер. Инициативата е факт благодарение на съвместните усилия на община Ямбол и Националния Филмов Център.

Началото ще бъде дадено с култовия български филм „Господин за един ден“ на 14 юли в 21.00 часа. Комедията, създадена през 1983 година е на режисьора Николай Волев, по сценарий на Никола Статков. В ролите са актьорите- Тодор Колев, Йорданка Стефанова, Ицхак Финци и Стоян Гъдев.

Селекцията включва още незабравимите заглавия- „681 - Величието на хана“, „Всичко е любов“, „Вчера“, „Двойникът“, „Козият рог“, „Маргарит и Маргарита“ и „Оркестър без име“.

Лятното кино бе възстановено от община Ямбол преди четири години след десетилетия на забвение и разруха. Прожекциите предизвикват всяка година огромен интерес сред ямболската публика и разширяват възможностите за отдих и развлечение на жителите на общината.

 

Файлове към новината

Plakat.pdf [4.22 MB]