Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Детският фолклорен празник „Аз съм кукерче!“ постави началото на тазгодишната програма на фестивала „Кукерландия“

Детският фолклорен празник „Аз съм кукерче!“ постави началото на тазгодишната програма на фестивала „Кукерландия“

28.02.2019 г.; 293
Автор: Пресцентър

Стотици деца от детски градини, училища, читалища и фолклорни формации взеха участие в първото събитие от четиридневната програма на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ - Ямбол 2019.

Днес малките кукерчета представиха разнообразни народни обичаи и ритуали, залата на община Ямбол бе огласена от стотици хлопки, а пъстрите костюми и маски донесоха позитивни емоции на всички присъстващи. Малчуганите, пазители на българските традиции, бяха приветствани от заместник-кмета на община Ямбол Илиана Бицова. Всички участници във фолклорния празник получиха грамоти за принос в съхраняването и популяризирането на народните традиции. Организатор на събитието бе Общински детски комплекс.

По-късно днес програмата продължава с още забавления и изненади за най-малките: от 15:00часа в Културно–информационен център „Безистен“ започва двучасова програма с анимационни филми и работилници. Инициативата „Анимационна Кукерландия“ се реализира от община Ямбол в партньорство с Международния фестивал на анимационния филм „ЗЛАТЕН КУКЕР“ – София и със съдействието на Общинско предприятие „Туризъм и култура“.

От 17.00 часа е награждаването на победителите в конкурса за детска рисунка Моята Кукерландия“, организиран от НЧ „Съгласие“.

Файлове към новината

ФИЛМОВА ПРОГРАМА.docx [335 KB]