Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Пролетно матине в Ямбол изкушава с ранни произведения на Моцарт и Менделсон

Пролетно матине в Ямбол изкушава с ранни произведения на Моцарт и Менделсон

17.05.2019 г.; 136
Автор: Пресцентър

На 19 май, неделя, Камерен оркестър „Дианополис“ представя изключително интригуващ концерт с ранни и не толкова масово популярни произведения на двама гении в класическата музика - Волфганг Амадеус Моцарт и Якоб Лудвиг Феликс Менделсон-Бартолди. Меломаните ще имат възможността да се насладят на Дивертименто за струнен оркестър, си бемол мажор от Моцарт, писано от великия творец, когато е бил едва 16-годишен. Сред изкушенията в програмата е също и Концерт за цигулка, пиано и струнен оркестър в ре минор, който Менделсон композира едва на 14 години.

Пролетното матине на КО „Дианополис“ този път ще бъде под диригентската палка на маестро Михайло Бабич (Украйна, Австрия). Солисти са гост-музикантите: Радмила Петрова- Кръстева, цигулка и Даниела Андонова, пиано.

Концертът ще бъде в Синия салон на Народно читалище „Съгласие – 1862“, с начален час 11.30.

Пролетното матине се реализира с подкрепата на община Ямбол и Общинско предприятие „Туризъм и култура“. Билети могат да бъдат закупени до 18 май в Културно-информационен център „Безистен“ и на място – в читалище „Съгласие“ в деня на концерта.