Република България
Община Ямбол

Вие сте тук: Начало » Заместник-кмет

Заместник-кмет

Заместник-кмет на община Ямбол
Енчо Керязов

заместник-кмет

е почетен гражданин на град Ямбол. Роден  на 15 октомври 1973 г. в гр. Елхово.
На 6-годишна възраст започва да се занимава с акробатика, на 14 вече е майстор на спорта, а на 15 става член на националния ни мъжки отбор по акробатика.

През 2007 г. получава наградата „Сребърен клоун" на световния фестивал в Монте Карло, връчен лично от принцеса Стефани.

Носител на наградата за цирково изкуство на Съюза на артистите в България – „Икар" през 2011 г. Същата година става лице на австрийска пощенска марка с номинал 70 евро цента.

На 24 май 2012 г., в чест на Деня на българската просвета и култура и по предложение на Съюза на артистите в България е удостоен с отличието „Златен век".

През 2013 г. е удостоен със „Сребърна мечка" в Ижевск, столицата на сибирската Република Удмутрия.

От 2016 г. е приет в Галерията на легендите на Световното акробатично общество на церемония в Лас Вегас. А в България е вписан в първото издание на енциклопедията „1000 причини да се гордеем, че сме българи".

От 2010 година има фондация на негово име, подпомагаща и награждаваща българските деца таланти, както в сферата на изкуствата и образованието, така и сферата на спорта.

През 2017 г. е удостоен с първа награда от международния фестивал "Du Val d'Oise", който се провежда под патронажа на френския президент Еманюел Макрон.

През 2019 година Фондация „Енчо Керязов" получи наградата „Сърцето на София" за изключителния си принос и работата си с талантливи деца.

Образованието си завършва в Ямбол.
Носител е на много награди. Владее английски, немски, руски, полски.

Ресори:
"Хуманитарни дейности"
"Регистрация и гражданско състояние"

Приемен ден: всеки втори и четвърти вторник от месеца