Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Извънредно заседание на общинската епизоотична комисия

Извънредно заседание на общинската епизоотична комисия

10.01.2011 г.; 1339
Автор: Красимир Костов

Мерки за предотвратяване проникването на болестта шап по чифтокопитните животни набеляза на извънредно заседание днес епизоотичната комисия в община Ямбол. Те са във връзка със заповед на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов след констатирания случай на шап при диво прасе в землището на с. Кости, община Малко Търново.

Забранява се пазарът за двукопитни животни в общината. Налага се забрана и за провеждането на изложби на възприемчиви на болестта животни. Собствениците на животновъдни ферми да бъдат уведомени за предприемане на съответните защитни мерки, реши още комисията. Кланиците в община Ямбол ще продължат да функционират, като продукцията, която не е преминала термична обработка ще може да се реализира само на територията на няколко области. Засилен е контролът върху въведената забрана за движение на живи животни.

В заседанието на епизоотичната комисия, водено от зам.-кмета на община Ямбол Иван Кърцъков, участваха представители Регионалната ветеринарно- медицинска служба, РИОКОЗ Ямбол и РУ „Полиция” – Ямбол.