Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Служителите на СПООР са издали 600 фиша за неправилно паркиране

Служителите на СПООР са издали 600 фиша за неправилно паркиране

17.01.2011 г.; 2491
Автор: Красимир Костов

Служителите на Сектор „Превенция и опазване на обществения ред” /СПООР/ са издали 600 фиша за неправилно паркиране през 2010 година. Общата стойност на фишовете е 12 000 лева, като към края на годината от тях са платени 5260 лв.

От септември 2010 година служителите на сектора имат право да съставят актове за установяване на административни нарушения. До края на годината са съставени общо 11 акта, в това число 4 по Закона за управление на отпадъците, 4 по Закона за устройство на територията, 2 за нарушение на Закона за управление на етажната собственост и един по Закона за движение по пътищата.

През отчетния период служителите на СПООР са връчили общо 797 наказателни постановления с глоби на стойност 21 360 лева. Връчени са и 70 заповеди и 24 уведомителни писма.

Извършвани са проверки за неправилно паркиране в ЦГЧ, общинските пазари, жилищни комплекси, както и ежедневни обходи за периода 22 – 06 часа на територията на общината, в т.ч. Градски парк, лесопарк „Боровец”, ж.к. „Бенковски”, ж.к. „Райна Княгиня” и други.

От СПООР са извършили и съвместни проверки със служители на РУ на МВР Ямбол – по сигнали и жалби на граждани, в това число и проверки по сигнали на телефон 112.