Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Община Ямбол е първата, в която ще стартира проекта за социална кухня

Община Ямбол е първата, в която ще стартира проекта за социална кухня

19.01.2011 г.; 1488
Автор: Красимир Костов

Община Ямбол е първата, в която ще стартира проекта за социална кухня, финансиран от Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение”, който се осъществява под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. Общо 120 пенсионирани служители от системата на транспорта в Ямбол ще получат обедно хранене.

Заместник – кметът Надя Данкинова се срещна днес с включените в проекта бивши транспортни работници. Тя изтъкна усилията на общинското ръководство и лично на кмета Георги Славов за това Ямбол да бъде включен в проекта, заедно с четирите най-големи града в България – София, Пловдив, Варна и Бургас. Пак по настояване на общината, Министерството на транспорта е допуснало в Ямбол да бъдат включени всички 120 души, подали заявление за кандидатстване, макар по първоначални данни бройката за града да бе 40.

Ямбол е и единствената община, където храненето ще се осъществява в действащо заведение – пицария „Медичи”, намираща се в централната градска част. Участниците в храненето са разделени на 3 групи от по 40 човека, като всяка група ще получава топъл обяд в продължение на месец, в делничните дни, между 12 и 13 часа. Обядът включва супа, основно ястие, десерт и минерална вода. Първата група започва на 24 януари в 12 часа.