Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Социална кухня за пенсионирани служители от системата на транспорта

Социална кухня за пенсионирани служители от системата на транспорта

24.01.2011 г.; 1544
Автор: Красимир Костов

В община Ямбол отвори врати социална кухня за пенсионирани служители от системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Инициативата се организира за първа година и е под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. Проектът се финансира от Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” и се реализира със съдействието на община Ямбол.

Социалната трапезария в Ямбол ще работи всеки делничен ден през зимния сезон от 12.00 до 13.00 ч. при пълен капацитет. Осигурено е обедно хранене- супа, основно ястие, десерт, хляб и минерална вода за 120 бивши траспортни служители. Трапезарията се намира в заведение за обществено хранене в Централна градска част, на ул. Търговска 31. За улеснение на живеещите в района на ж. п. гарата, социалната услуга се предоставя и в стола на „Вакум Ел Систем” – Ямбол.

Освен в Ямбол, проектът се реализира в София, Варна, Бургас и Пловдив. Той е насочен към бивши транспортни служители, пенсионирани в годините на прехода, чийто социален и жизнен статус в обществото граничи с прага на бедността. Целта е тези възрастни хора не само да бъдат подпомогнати, а да се осигурят топли помещения през зимния период, където да се създаде възможност за осъществяване на социални контакти.

„Щастлива съм, че имахме възможност да подкрепим една такава инициатива, това е жест към хората, чийто живот е преминал в системата на транспорта”, сподели зам.-кметът на Ямбол Надя Данкинова. Тя изтъкна готовността на общината да подкрепи всеки донор с подобни социални инициативи.