Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Заключителна конференция на международен проект

Заключителна конференция на международен проект

31.01.2011 г.; 1408
Автор: Красимир Костов

Кметът на община Ямбол Георги Славов и зам.-кметът Надя Данкинова ще участват в заключителна конференция на Мрежата от градове с благоприятни условия за семеен живот на 4-5 февруари 2011г. в град Парма, Италия. Във форума, по покана на община Ямбол, ще участват и зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов. Събитието е в рамките на проект, изпълняван по програма „Европа за гражданите”, в който община Ямбол участва като партньор, а водеща организация е община Парма. Във форума ще участват и представители на останалите партньори по проекта -община Сегед, Унгария и община Тролхатан (Швеция).

Целта на проекта е да бъдат обменени добри практики между градовете-партньори по отношение на политиките им за подобряване на семейната среда.

Конференцията започва на 4 февруари с приветствия на кметовете – партньори по проекта. Зам.-кметът на община Ямбол Надя Данкинова ще участва с презентации на тема „Бъдещето на нашите страни е в новото поколение: споделена отговорност между семейството и обществото” и „Дъщерно дружество и семейна политика” баланс между работата и семейството и териториално подобрение”.

Във втория ден от сесията ще се проведе кръгла маса на тема „Как европейските институции могат да помогнат на общините да бъдат по-приятелски настроени към семейството”.

На срещата са поканени министри от съответните държави, депутати в Европейския парламент, комисари от Европейската комисия. Крайната цел на проекта е неговите резултати да послужат при определяне на бъдещите норми на семейната политика на ниво Европейски съюз.