Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Георги Славов :

Георги Славов :

31.01.2011 г.; 1337
Автор: Красимир Костов

Новосформираното мнозинство в общинския съвет, обединено в коалиция против кмета, прави всичко възможно, за да ограничи финансовият ресурс на общината. Това коментира кметът на Ямбол Георги Славов по време на традиционния си брифинг пред медиите. Той изтъкна, че целта на всичко това в предизборната година е да лишат общината от възможността да гради полезни за жителите си неща и по този начин да изкарат кмета некадърен. Градоначалникът бе категоричен, че в опитите си да бламират общинското ръководство, съветниците всъщност нанасят директна вреда на всички ямболлии.

Георги Славов визира намаляването на промилите на данък сгради от последната сесия, което лиши общината от 400 000 лева. С това се секва възможността да се продължи стартиралата успешно Стратегия за възстановяване и развитие на пътната инфраструктура в община Ямбол. При това данъкът през последните години бе редовно събиран в пълния му размер, което е израз на доверието на гражданите, виждайки, че даваните от тях средства се разходват правилно, изтъкна Славов. С решението на съветниците да се намали такса смет с 500 000 лева пък Ямбол бе върнат десетина години назад, когато – по времето на Николина Хаджигеоргиева, се е изразходвала сума с 500 000 по-висока от сегашната.

Кметът изрази опасение, че и на предстоящата сесия по приемането на бюджета, противниците му от общинския съвет, ще направят всичко, за да бламират работата на общината. В тази връзка Георги Славов призова гражданите да проявят активност на предстоящото обществено обсъждане на бюджета, което ще се състои на 7 февруари от 17, 30 часа в зала 107 на общината. Заявявайки своите желания директно, ямболлии ще имат възможност после да търсят отговорност от съветниците, които ще вземат решение как да се изразходват средствата от бюджета.

В етапите по разработката на настоящия бюджет община Ямбол организира за четвърти пореден път широко обществено допитване - в края на миналата година. Както е по традиция от последните години – немалка част от постъпилите предложения попадат в проекта за следващия бюджет на общината