Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Ямболско участие в церемонията по подписване на договора за присъединяване на България към Европейския съюз

Ямболско участие в церемонията по подписване на договора за присъединяване на България към Европейския съюз

25.04.2005 г.; 1673
Автор: Румяна Стефанова

Представители на Община Ямбол са единствените, които ще присъстват на подписването на договора за присъединяване на България към ЕС в Люксембург. По инициатива на кмета на Ямбол Кирил Тодоров в грандиозното европейско турне на Ансамбъл “Българе” участват ямболски младежи с постижения в различни области. В българската делегация са включени Румен Стаматов – два пъти първенец на Международните олимпиади по астрономия; Георги Събев, президент на ученическа компания в града и представител на Младежки парламент; Емил Дойчев – изп. директор на ученическа компания и носител на призови места от национални олимпиади, приет в СУ” СВ. К. Охридски” специалност – физика; Кристина Диманова – национален първенец от олимпиадата по философия за 2005 г.; Евгения Янева- музикант; Станислава Георгиева – представител на ЦОПСИ и преподавателката по физика в МГ “Ат.Радев” Светлана Цекова. Европейското турне на Ансамбъл “Българе” и Община Ямбол започна от Виена, където танцьори, преобразени като Хан Аспарух, братята Кирил и Методий, Симеон Велики, опълченците на Шипка и девойки в народни носии представят историята на България. На плакати са изписани важните за българската история дати: 681 – основаването на България, 1230 г. - битката на цар Иван Асен при Клокотница, 1878г.- освобождаването на България от турско робство. По улиците на Виена на 23 април се виха хора, начело с посланичката на България в Австрия Елена Кирчева. Гостите на дефилето получиха дипляни, в които са описани най-важните моменти от българската история и картички със забележителностите на Ямбол. Европейското турне на Ансамбъл “Българе” и Община Ямбол продължи на 24 април в Брюксел, а днес 25 април се пренесе в Люксембург. Очаква се дефилето в Люксембург да бъде непосредствено преди подписването от 18.00 часа българско време, на договора за присъединяване на България към ЕС.