Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Античният Кабиле посреща близо 200 възстановчици

Античният Кабиле посреща близо 200 възстановчици

05.06.2018 г.; 620
Автор: Пресцентър

Тракийският и античен град Кабиле край Ямбол се готви да стане сцена на едни от най-внушителните исторически възстановки в цялата страна. Близо 200 участника от клубове от цяла България и гости от Румъния се включват в седмото издание на Панаира на туристическите забавления и анимации. Тридневното събитие (15 - 17 юни) е част от празничната програма за Деня на Ямбол 2018 и е с вход свободен за зрителите.

Пресъздаване на зрелищните емоции на гладиаторските битки е тазгодишният акцент на панаира. Десетки възстановчици от различни клубове ще влязат в ролята на най-популярните видове гладиатори: рециарии, секутори, тракийци.

Паралелно с това в античния Кабиле ще има още множество атракции като стрелба с лък, хвърляне на копие, пазар на роби, римски съд, антични танци и др. Реенактори от над десет клуба ще представят възможно най-пъстра палитра от древността с пресъздаване на образи и бита на: траки, елини, келти, римляни, готи, даки, хуни, средновековни българи, викинги и др.

И на седмото издание на панаира гостите ще имат възможност да дегустират различни видове храна на древните ни предшественици, приготвена с характерни за тогавашната епоха продукти. Отговорната задача е поверена отново на Професионалната гимназия по туризъм в Ямбол. Наред с това ще бъде обособена и традиционната зона за храни и напитки. Палитрата от развлечения се допълва от базара на занаятчии, където като на истинско древно тържище се предлагат хиляди стоки и всеки може да открие по нещо за себе си като спомен от събитието.