Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Предупреждение за обявен оранжев код за значителни валежи за 26 юни

Предупреждение за обявен оранжев код за значителни валежи за 26 юни

26.06.2018 г.; 453
Автор: Пресцентър

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА НА НИМХ-БАН ЗА 26.06.2018 г. и 27.06.2018 г.

През следващото денонощие облачността над страната ще е предимно значителна. Отначало в югоизточните райони, а по-късно през деня и над останалата част от страната ще има валежи и гръмотевици. Значителни ще са количествата в следобедните часове в Югоизточна, а през нощта срещу сряда – в Централна България. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 22 и 27°, в София около 22°.

Сложна ще остане метеорологичната обстановка и в средата на седмицата. Под влияние на преминаващ през Балканите средиземноморски циклон, на много места в нашата страна ще има валежи, главно в югоизточната й половина и гръмотевични бури. Валежите ще са интензивни и значителни по количество, в отделни райони, надхвърлящи 65 л/кв.м. Температурите ще бъдат доста по-ниски от обичайните максималните в сряда ще са предимно между 20° и 25°, но в районите с по-интензивни и продължителни валежи ще остават под 20°.

Прогноза за валежи:

Утре от изток на запад ще има валежи и гръмотевици. Сумарни количества за денонощието 25 – 45 л/кв.м, на отделни места 50-60 л/кв.м. В западните райони от страната количествата на валежа ще са 10 - 20 л/кв.м. През нощта срещу сряда най-значителни, до около 50-65 л/кв.м., ще са валежите в Централна България. В сряда през деня валежи ще има на много места в страната; количества - между 25 и 35 л/кв.м., в Северозападна България и отделни райони на Предбалкана - над 50-65 л/кв.м. Не са изключени валежи над 100 л/кв.м., но поради несигурността на прогнозата, уточненията за районите, в които се очаква това, е невъзможно. Все пак, за цялата валежна обстановка най-голяма е вероятността за значителни по количество валежи в западната половина от страната, а за интензивни валежи (за кратко време значителни количества) - в крайните югоизточни райони, в Централна България и на места в Североизточна България.

 

Файлове към новината

Приложение 2 за метеорологичната обстановка на 26.06.2018.doc [1.00 MB]