Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Трето издание на пленер „Безистенът“

Трето издание на пленер „Безистенът“

14.09.2018 г.; 304
Автор: Пресцентър

Третата годишнина на обновения Безистен с интерактивен музей ще бъде отбелязана на 19 септември, сряда, с традиционния пленер „Безистенът“, организиран от Общинско предприятие „Туризъм и култура“.

Пленер „Безистенът“ е включен сред събитията, посветени на Европейските дни на наследството и Европейската година на културното наследство – 2018. Културните прояви, одобрени от Министерство на културата, се провеждат под мотото „Изкуството да споделяш!“.

Пленерът цели както насърчаването на детския талант и креативност в областта на изобразителното изкуство, така и претворяването на визията на един от символите на Ямбол – вековният Безистен, който е единственият в България, съхранен в автентичен вид.

Художествената проява ще се проведе от 13:00 до 16:00 часа на площадното пространство около емблематичната сграда, паметник на културата от национално значение.

Тази година в пленер „Безистенът“ ще се включат ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПМГ „Атанас Радев“, както и възпитаници на художествените школи на Цветан Казанджиев при НЧ „Зора-1945“ и Атанас Караманов при Младежки дом „Георги Братанов“ – Ямбол.