Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Атмосфера от Деня на Ямбол - Свети Дух

Атмосфера от Деня на Ямбол - Свети Дух

18.06.2019 г.; 392
Автор: Пресцентър

С празнична Света литургия в най-старата църква в Ямбол - „Света Троица“ започна вчера празникът на града - Свети Дух. Програмата продължи на площада пред община Ямбол с ритуал по тържествено издигане на националния трибагреник, знамето на Ямбол и флага на Европейския съюз.

„Това, което постигаме, и още амбициозни цели, които си поставяме, са израз на стремежа да продължаваме напред, да развиваме своя град. Защото какъв ще бъде Ямбол утре - зависи от усилията на всеки един от нас днес“, подчерта в празничното си слово кметът на града Георги Славов и пожела на всички ямболлии здраве и благоденствие.

По традиция, след това на тържествената сесия на Общински съвет - Ямбол бяха връчени отличия на личности и организации, дали своя значителен принос за развитието на града.

Държавен архив – Ямбол бе отличен с Почетен знак „Герб на община Ямбол“ за 2019г. по повод 60 години от създаването му. Ямболският архив има своето специфично, значимо и незаменимо присъствие в живота на града, заради което бе отдадено заслужено признание за работата на неговия екип. Награда бе връчена на началника на отдела Светлана Бъчварова.

С отличието „Почетен гражданин на Ямбол“ тази година бяха удостоени двама души - инженер Илия Илиев и архитект Любомир Семерджиев (посмъртно).

Кметът връчи и Наградата на Ямбол за 2019 г. на Стефан Личев. Той бе удостоен с най-престижното отличие бе повод щедрия му дарителски жест по предоставяне безвъзмездно за ползване в Безистена на музикален инструмент – орган. Носителят на наградата не скри вълнението и призова да обичаме Ямбол, както обичаме близките си, защото това е ключът за развитието му.

В обедните часове в кв. „Каргон“ по традиция се събраха жители от квартала и гости на Народния събор „Света Троица“.

Следобед, пред Младежки дом „Г. Братанов“ бяха наградени участниците в конкурса за детска рисунка „Празник в моя град“.

Изложбата „Светлината“ в ХГ „Жорж Папазов“ бе сред колоритните акценти в програмата. Освен произведения на творци от Ямбол и региона, бе представена и гостуващата експозиция на Елена Парушева- живопис и инсталации.

Празничната програма в Деня на Ямбол – 17 юни 2019 завърши с фолклорното шоу „Който може, го може“ на площада пред Народно читалище „Съгласие – 1862“.