Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Обследване конструкцията на моста към кв. „Каргон“

Обследване конструкцията на моста към кв. „Каргон“

19.06.2019 г.; 387
Автор: Пресцентър

На 23 юни, неделя, мостът, свързващ централната част на Ямбол с кв. „Каргон“, ще бъде временно затворен за движение на моторни превозни средства. От 10.00 до 14.00 часа преминаването през него ще бъде преустановено заради извършване на обследване и анализ състоянието на конструкцията на съоръжението.

Замерванията се правят заради установени вибрации по пътната плоча и тротоарните конзоли, както и частични корозионни поражения върху бетона и стоманената армировка на носещата конструкция.

Към момента експлоатационното състояние на моста е добро, като няма опасност за пешеходците и водачите на моторни превозни средства, които го ползват. Дейностите по обследване са с цел превенция и предприемане своевременно на мерки за осигуряване дългогодишна експлоатация на съоръжението, в случай че проверката покаже необходимост от такива.

В часовете на обследването през моста ще бъдат пропускани само пешеходци и коли от редовните линии на градския транспорт. За максимално бързо и качествено извършване на необходимите проучвания, община Ямбол призовава водачите на леки автомобили и други моторни превозни средства да използват съседни пътни артерии и мостове за влизане и излизане от квартала.