Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Ученици от шест града мерят умения в турнир по футбол в Ямбол

Ученици от шест града мерят умения в турнир по футбол в Ямбол

05.09.2019 г.; 449
Автор: Пресцентър

На 6 и 7 септември в Ямбол ще се проведе Регионален турнир по футбол за учащи. Двудневното събитие събира 150 участника на обновения терен на игрището „Георги Дражев“ в парка на града. В турнира се включват отбори от Стара Загора, Казанлък, Сливен, Карнобат, Дряново и домакините от Ямбол. Състезателите ще мерят сили и умения, разпределени в четири възрастови групи като най-малките са деца, родени през 2011 г., а най-големите – през 2007.

Началото на мини-шампионата е на 6 септември, петък, от 14.30 часа. Турнирът ще бъде открит от кмета на Ямбол Георги Славов, под чийто патронаж се провеждат игрите. Организатори на спортното събитие са община Ямбол и местният Футболен клуб „Арена“. Първата среща е с начален час 15.00.

Провеждането на регионалния турнир по футбол е в рамките на политиката на община Ямбол за приобщаване на децата към занимания с активен спорт. През юли т. г. бе подкрепен вътрешния турнир на футболния клуб с участието на стотици ученици. Миналата година третокласници и четвъртокласници от осем училищни отбора участваха в общинския турнир на спортния комплекс „Арена Ямбол“. Привличането на децата към спорта започва и от по-ранна възраст, като през април т. г. бе реализирано вече деветото поред издание на ежегодния Пролетен турнир по футбол за деца от детските градини. В надпреварата в зала „Диана“ участваха малчугани от осем детски заведения в града.

-----------------

Показаните снимки са от вътрешния турнир на ФК "Арена" - Ямбол през юли т.г.