Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦАО, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Сградата на Безистена в Ямбол ще бъде осветена в розов цвят

Сградата на Безистена в Ямбол ще бъде осветена в розов цвят

07.10.2019 г.; 419
Автор: Пресцентър

В световния месец за борба с рака на гърдата, на 8 октомври, сградата на ямболския Безистен ще бъде оцветена в розова светлина. По този начин Ямбол ще участва в националната благотворителна кампания за борба с рака на гърдата „Национален розов ден“ от проекта Pink Light.

Кампанията е част от мисията на Avon срещу рака на гърдата, която е най-мащабната благотворителна инициатива в България, с утвърдено име и последователни усилия в подкрепа на жените в борбата с рака на гърдата. Кампанията има за цел още веднъж да напомни за огромната важност от ранна превенция и редовни профилактични прегледи за жените, като по този начин цели да достигне най-много българки в цялата страна.

Заедно с красиви и известни сгради в София, Пловдив, Русе, Шумен, Ловеч и други градове в страната, на 8 октомври, вторник, в 20 часа, ще светне в розов цвят и уникалната сграда на Безистена, символ на града, като израз на подкрепата на община Ямбол в Националния розов ден.

Община Ямбол не за първи път се включва в подобни благородни благотворителни инициативи. На 17 ноември 2015 Безистенът бе осветен във виолетова светлина, с което Ямбол заяви съпричастност към кампанията на Фондация „Нашите недоносени деца“ срещу преждевременното раждане и в подкрепа на засегнатите семейства.