Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Ученици от ПМГ залесиха "Боровец"

Ученици от ПМГ залесиха "Боровец"

02.12.2019 г.; 186
Автор: Пресцентър

Ученици от ямболската природо-математическа гимназия "Атанас Радев" инициираха залесяване на Лесопарк „Боровец". Те са в осми клас и вече осъзнават важността на природата в живота ни. Заедно със своята класна ръководителка преди дни децата споделиха идеята си с кмета на община Ямбол Валентин Ревански, който от своя страна осигури всичко необходимо за засаждането на дръвчетата.

Благородната инициатива на децата бе подкрепена от доброволци, общински съветници и кандидати за местния парламент.

За кратко време всички заедно създадоха организация и въпреки лошото съботно време, идеята на учениците вече е реалност.

Като видов състав са избрани два вида широколистни. "Единият е източен чинар, другият е бреза - това са бързорастящи видове и ще се справят добре с условията, които предлага Лесопарка. Има и иглолистни дървета - обикновен смърч, ела и кедър", поясни ландшафтният архитект и общински съветник Ивайло Христов.

Кметът на община Ямбол също насърчи децата в начинанието им. "Преди да започнем да правим тази акция, говорихме за поддръжката на дръвчетата. Най-важното е през летните месеци те да бъдат поливани. Това е осигурено. С удоволствие ще подкрепяме такива инициативи", допълни кметът Валентин Ревански.

Администрацията на Община Ямбол се надява повече хора да организират подобни акции за облагородяването на града.