Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦАО, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Поради належащ ремонт тази година Богоявленският ритуал по изваждането на кръста от река Тунджа ще е на друго място

Поради належащ ремонт тази година Богоявленският ритуал по изваждането на кръста от река Тунджа ще е на друго място

02.01.2020 г.; 1805
Автор: Пресцентър

На 6 януари, понеделник, в Ямбол ще се проведе традиционното честване на големия християнски празник Богоявление с участието на представителни части от Гарнизон Ямбол, Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие – 1862", Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий и кмета на Община Ямбол Валентин Ревански.

Церемонията започва в 11:30 часа пред православен храм „Свети Николай Чудотворец" с водосвет за успехите на Българската армия и нейните бойни знамена.

След водосвета литийно шествие ще тръгне от храма по маршрут: ул. „Кабиле" (покрай община Ямбол), ул. „Г. С. Раковски", пл. „Освобождение", ул. „Цар Освободител", градински мост до Минерална баня, централна алея на Градски парк, мост до парк-хотел „Ямбол" и приключва на моста към улица „Индустриална". Там ще се състои ритуалът по хвърляне и изваждане на Светия кръст от водите на река Тунджа.

По традиция в Ямбол кръстът се хвърля от моста до Минералната баня, но поради неотложните ремонтни дейности на саваците в жилищен комплекс "Златен рог", тази година се наложи смяна на мястото за извършване на Богоявленския ритуал, който ще бъде на моста свързващ ж.к „Златен рог" с улица „Индустриална".