Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦУИ, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански: Нека опазим нашия град по-чист!

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански: Нека опазим нашия град по-чист!

21.01.2020 г.; 1374
Автор: Пресцентър

Уважаеми съграждани,

Обръщам се към Вас с призив и молба!

Искам да знаете, че ръководството на Община Ямбол ще направи всичко възможно, за да живеем в чист град. Нашите усилия ще бъдат насочени към подобряване работата на общинските предприятия, провеждане на нови инициативи, по-високи изисквания към фирмите за сметоизвозване и сметопочистване. Но каквото и да се направи, то няма да бъде достатъчно, ако ние, живеещите в Ямбол, не се постараем да опазим чистотата в града.

Нека започнем от нещо, което във всички случаи няма да е нещо голямо. Изхвърляйте отпадъци само на регламентираните за това места. Не хвърляйте отпадъци от терасите на жилищни блокове или от автомобилите си. Дори контейнерът до дома Ви да е пълен, използвайте друг, в близост до него.

Сигнализирайте фирмата за сметоизвозване (046/910 892), ако има непочистен контейнер или имате нужда от допълнителен. Ако те не реагират, сигнализирайте и Община Ямбол, като за целта се обадите на телефон 0895 599 813.

Не на последно място, искам да Ви помоля да следите и подавате сигнали за нарушители. Направете им забележка, а ако имате възможност - документирайте нарушителите.

046/681 109 - това е телефонният номер за връзка със служителите на СПООР. Моля, уведомете ги, за да могат незабавно да реагират.

Ако ние не пазим, няма как Ямбол да стане по-чист и подреден. Това е моята молба към Вас.

Ще е нужно време, но ако сме съвестни и съпричастни, вярвам, че заедно ще успеем да направим Ямбол по-приятно място за живеене за нас и нашите деца!

Валентин Ревански