Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦАО, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » Апаратура за рехабилитация беше дарена от Община Ямбол на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ - Ямбол

Апаратура за рехабилитация беше дарена от Община Ямбол на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ - Ямбол

12.10.2020 г.; 230
Автор: Пресцентър

Община Ямбол дари апаратура за рехабилитация на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“. Апаратите са вече инсталирани в кабинета за физиотерапия, в който на месец преминават по 70-80 души с различни проблеми. Физиотерапията осигурява добра профилактика на неврологични, ушни, очни, ортопедични, белодробни, детски, акушеро-гинекологични заболявания, рехабилитация на хронични болести и инвалиди.

Дарението надгражда наличното оборудване и е в помощ както на пациентите, така и на рехабилитаторите. Не всички рехабилитационни центрове в България разполагат с такава апаратура, защото е скъпа.

„Община Ямбол винаги, когато има възможност, помага на ямболската областна болница, която освен Ямбол обслужва и останалите четири общини. Уредите, които дарихме, са за рехабилитация и са закупени по европрограма от Комплекса за социални услуги за деца и възрастни - Ямбол, но не са толкова използвани и натоварени там. Решихме, че мястото им е в ямболската болница, тъй като смятаме, че доста пациенти от цялата област ще се възползват от тях. Искам да благодаря на доктор Рунков и на доктор Вълчев, че им намериха място и ще започнат да се използват още от днес.“, каза кметът Валентин Ревански.