Република България
Община Ямбол

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НАПОМНЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩИНА ЯМБОЛ С ПОС-ТЕРМИНАЛ В ЦАО, КАКТО И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ.
Вие сте тук: Начало » В Ямбол почетоха паметта на Васил Левски

В Ямбол почетоха паметта на Васил Левски

19.02.2021 г.; 333
Автор: Пресцентър

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански, председателят на Общински съвет - Ямбол Антон Шиков, заместник-кметовете Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов, областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, представители на местната власт, териториални звена на държавната администрация, политически партии, патриотични организации и граждани изразиха почит към паметта на Апостола на свободата и поднесоха венци и цвета на поклонението по повод 148 години от обесването на Васил Иванов Кунчев – Левски. Тържественото поклонение се състоя в двора на Профилирана гимназия „Васил Левски“.

Заупокойна молитва в памет на йеродякон Игнатий отслужиха архиерейският наместник на Ямболска духовна епархия Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий и отец Стоян.

За първи път ученици от осми клас се заклеха да следват заветите на Левски в училище. Тази церемония ще бъде вече традиционна за гимназията, която носи неговото име. В края на церемонията в знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред барелефа на Васил Левски до входа на училището.