Общинска администрация Ямбол Република България

Народно читалище „Тракийска лира" е най-младото читалище в Ямбол, но то си е поставило амбициозната цел да е достоен пазител и продължител на дългогодишни творчески традиции. Към читалището функционират атрактивни творчески формации и клубове по интереси.

Най-активната и доказана творческа структура в читалище „Тракийска лира" е Ямболската хорова школа „Професор Георги Димитров", в която пеят над сто певци - деца и възрастни. Школата, която съществува от 45 години е едно от красивите лица на Ямбол и е известна със своето изкуство както в страната, така и в Европа. Широко утвърдени са Представителният детски хор „Проф. Г. Димитров" и Дамският хор „Проф. Г. Димитров". През годините тези формации донесоха за града многобройни музикални награди от престижни европейски хорови конкурси в България, Италия, Франция, Германия, Словения, Белгия, Швейцария и др. Концертирали са нееднократно в почти всички европейски страни, имат участия в повече от петдесет европейски хорови фестивала, както и записи в България, Франция, Словения, Германия и радио Би Би Си. Школата активно присъства в концертния живот на Ямбол със своите пет формации и над 30 концерта годишно.

НЧ „Тракийска лира" и Хорова школа „Проф. Г. Димитров" са инициатори и  организатори на Тракийски хоров фестивал, в който участват хорове от всички категории многогласно пеене.

Читалище „Тракийска лира" допринася за обогатяването на културния живот в община Ямбол с провеждането на Празник на детската и училищната песен, фотоизложби, концерти на гост-изпълнители, обучителни курсове и др.

Адрес: 8600 гр. Ямбол, ул. „Джон Атанасов” № 8

Телефон: 0878892088 - секретар

E-mail: trakiiska.lira.yambol@gmail.com

Работно време (от понеделник до петък):

09:00 ч. – 12:00 ч.

13:00 ч. – 18:00 ч.

Полезни връзки


Банери ➲