Общинска администрация Ямбол Република България

Абитуриентските балове в Ямбол ще се състоят от 23 май до 25 май

| Автор: Пресцентър

1.jpg

Отново настъпи най-щастливото време за всички ученици, завършващи училище! Жителите и гостите на Ямбол ще станат свидетели на абитуриентските балове от 23 май до 25 май включително.

На първия ден – 23 май, понеделник, ще се състои балът на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ и Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“. Абитуриентите и от трите училища се събират в един и същи час – 19:00, за да дефилират пред жителите и гостите на града, но на различни места.

Учениците от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии ще се събират пред църквата „Св. Николай Чудотворец“, завършващите Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ момичета и момчета са организирали срещата си пред сградата на Народно читалище „Съгласие-1862“, абитуриентите на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ ще се срещнат пред бившия мол.

На 24 май, вторник - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ще празнуват завършването си учениците от осем ямболски училища: Природо-математическа гимназия „Атанас Радев”, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“, Средно училище „Св. Климент Охридски“, Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“, Профилирана гимназия „Васил Левски“, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето” и Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Йонков Вапцаров“.

Абитуриентите на Природо-математическа гимназия „Атанас Радев” ще се събират пред сградата на Община Ямбол в 19:00 часа.

Мястото за среща на учениците, завършващи Средно училище „Св. Климент Охридски“, е пространството пред служебния вход на Община Ямбол в 18:30 часа.

Абитуриентите на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ ще се срещнат пред сградата на бившия мол в 19:00 часа.

Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“ ще събере своите завършващи ученици в 19:00 часа пред Народно читалище „Съгласие-1862“.

Абитуриентите на Профилирана гимназия „Васил Левски“ имат среща в 18:30 часа пред пицария "Кастело", а след това - в двора на училището в 19:30 часа.

Възпитаниците на Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ ще се съберат от северната страна на Безистена в 18:30 часа.

Учениците от Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето” ще очакват жителите и гостите на града пред сградата на Община Ямбол от 19:00 часа.

Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Йонков Вапцаров“ ще събере своите абитуриенти в 19:00 часа пред шадравана на централната алея в Градския парк. 

Едно ямболско училище е определило 25 май, сряда, за дата на абитуриентския бал – Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски“. То ще събере своите ученици пред сградата на Община Ямбол в 19:00 часа.

Абитуриентите ще преминават под украсена с цветя арка с височина 4 метра и дължина 9 метра, разположена вляво от сградата на Община Ямбол на улица „Г. С. Раковски“.

Община Ямбол пожелава здраве, успехи и късмет на абитуриентите!

Полезни връзки


Банери ➲