Общинска администрация Ямбол Република България

Балканиада по канадска борба събира в Ямбол осемте най-силни мъже на полуострова

| Автор: Пресцентър

bd/bd60e3e15aef8a193b6cbf9b2a00c8bd.JPG

На 18 юни, събота, часове преди мега-концерта на „Любе“, Ямбол ще бъде балканска столица на канадската борба. Осемте най-силни мъже на полуострова ще мерят мускули и майсторство в Балкански шампионат. Мястото е сцената в Градския парк, а началото на невижданата досега атракция – в 10.00.

България е със силни позиции в този спорт, изтъкна преди дни на пресконференция в Ямбол Асен Хаджитодоров – председател на Световната федерация по канадска борба, който оглавява и българската секция на организацията. В приключилия наскоро европейски турнир българите са заели трето място в отборното класиране, връщайки се с 8 златни, 9 сребърни и 3 бронзови медала. Част от тези момчета ще се състезават и в Ямбол, изтъкна Асен Хаджитодоров. По думите му, в последните години балканската купа неизменно е българско притежание. Надявам се, че и на турнира в Ямбол ще удържим първото си място, допълни той.

Очертава се истинско спортно шоу, защото битките ще са всеки срещу всеки, първо с лява, а след това и с дясна ръка, и изходът в никакъв случай не е предизвестен.

Страстите ще са нагорещени и в последващата аматьорска лига. Всеки желаещ може да изпробва силите и уменията си. Записванията са на място.

Канадската борба е изключително атрактивен и в същото време евтин и достъпен за много хора спорт, независимо от пол и възраст. Домакинството на Ямбол има за цел да го популяризира сред хората в града и да провокира създаването на такъв клуб и в града на Тунджа.

Община Ямбол е основен съорганизатор на събитието. Балканската лига по канадска борба се провежда в рамките на честванията по повод празника на града – 20 юни – Свети Дух.

Полезни връзки


Банери ➲