Общинска администрация Ямбол Република България

Бирен фестивал, концерти, улични изкуства и изложби: Ямбол празнува с разнообразна програма

| Автор: Пресцентър

01.jpg

Тази година 24 юни е троен празник за ямболлии, защото освен православните Свети дух и Рождението на св. Йоан Кръстител (Еньовден), на този ден ще честваме и празника на града. По този повод Община Ямбол е подготвила богата програма с различни забавления за всички възрасти.

Най-награждаваният певец в историята на българската музика – Миро, ще изнесе концерт в Ямбол на 24 юни от 21:00 часа като специален подарък за жителите на Ямбол.

Празничният ден ще започне с тържествена света литургия в най-стария храм на Ямбол „Света Троица“, която ще бъде отслужена от новоизбрания митрополит на Сливенска митрополия Негово Високопреосвещенство Арсений. След тържествения ритуал по издигането на националното знаме пред Община Ямбол, в Културно-информационен център „Безистен“ ще се проведе и тържествената сесия на Общинския съвет. В 12:00 часа пред НЧ „Пробуда-1909“ ще започне и народният събор „Света Троица“.

Крафт бири, бутикова храна за ценители и здрав рок – това предстои на фестивала „БириМанджаро“ в Ямбол от 21-ви до 23-ти юни. В Градския парк ще ви очакват 15 различни крафт пивоварни от България и Европа, американски смоукъри, бургери, скара, специално приготвени автентични италиански рецепти от победителя от Hell’s Kitchen - Реджеп. Вечерите на сцената на „БириМанджаро“ заедно с Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, Дичо, сръбската Red Hot Chilly Peppers Tribute by Ritam I Ja и електророк групата „InnerGlow“, ще се качат също китаристът с каубойска шапка Диян Дончев - Дино Рок, готините млади хора от пазарджишката група „Стойност“, младата алтърнатив рок група  „One Day Less“ и ямболската група “Twin Peaks”. 

Фестивалът за улични изкуства 6Fest също става част от празника на Ямбол. В продължение на два дни – на 21 и 22 юни, циркови артисти и клоуни ще оживят пространството пред Централна поща.

Интерактивно фотоколажно ателие „Стари снимки с нови хора“ ще отвори врати на 21 юни, петък от 17:00 до 20:00 ч. пред Безистена. Гостите и жителите на Ямбол ще имат възможност безплатно да се снимат и колажират в избрана от тях ретро снимка на любимо емблематично място в града. Ателието ще е съпътствано от изложба на архивни фотографии от Ямбол от 30-те и 40-те години на XX-ти век, които Държавен архив Ямбол ще покаже за първи път.

Едно от най-новите заглавия в родното кино допълва празничната програма за Деня на Ямбол. Филмът на Николай Павлов с интересното заглавие „Опасни шматки“ ще бъде прожектиран на безплатно автокино на 18 юни, вторник,  от 21:00 часа, на паркинга пред хипермаркетите „Практикер“ и „Технополис“. Теренът за него се предоставя безвъзмездно от двете търговски вериги.

Почетният гражданин на Ямбол Митко Щерев, формация „Приятели“ и  школата по пиано с ръководител Соня Аршавир ще зарадват жители и гости на града с безплатен празничен концерт „Ямболска душа – мост между поколенията“ в Културно-информационен център „Безистен“ на 25 юни от 19:00 часа. Празничните дни ще бъдат обогатени и с XXVII Театрални празници „Невена Коканова“, ролерфест, изложби, турнири и други.

Полезни връзки


Банери ➲