Общинска администрация Ямбол Република България

Благотворителната кампания "Подай ръка – спаси живот" на Община Ямбол стартира за четиринадесета поредна година

| Автор: Пресцентър | 73

Подай ръка 1.jpg

 Община Ямбол и тази година продължава традицията в навечерието на Коледа да организира благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ в подкрепа на тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно лечение.

Вече четиринадесета поредна година кампанията набира средства и отново основната инициатива ще бъде разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини.

В тази връзка Община Ямбол обявява традиционния конкурс за детска рисунка „Коледа“, който е част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“. В него могат да участват деца от град Ямбол на възраст от петгодишна възраст до осми клас.

Авторите задължително трябва да посочат трите си имена, учебното заведение, подготвителната група или клас, в който учат, телефон за контакт.

Жури от ямболски художници ще оценява творбите на децата. До оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени от учениците готови картички.

Журито ще определи най-добрите в три възрастови групи:

     -    първа група – деца от подготвителни групи – 5-6 годишни;

     -    втора група – ученици от I клас до IV клас;

     -    трета група – ученици от V клас до VIII клас.

 Първата награда в трите възрастови групи е 50 лева. Класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол. Те ще се разпространяват с благотворителна цел и ще струват 1 лев. Десет номинирани рисунки ще бъдат отпечатани – две от първа възрастова група и по четири от втора и трета възрастова група. Ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали за Коледарски празник – Ямбол, 2021, при условие че епидемиологичната обстановка позволи провеждането на празника.

            Крайният срок за представяне на рисунките е 1 ноември 2021 година, понеделник /включително/, на адрес: 8600 Ямбол, пл. „Освобождение“ №1 - КИЦ „Безистен” , за конкурса за детска рисунка „Коледа“.

 

Полезни връзки


Банери ➲