Общинска администрация Ямбол Република България

Чико Бучики от Original Gypsies: Нашето шоу е послание за споделяне, толерантност и приятелство“

| Автор: Пресцентър

c2/c2abd521c5e418ee3491641aae188f82.jpg

Музиката на „Джипси Кингс" е вечна, тя се превърна в класика и е сред редките музикални преживявания, които събират различни по тип и вкусове хора, за да празнуват заедно – това сподели броени дни преди концерта в Ямбол Чико Бучики от оригиналния състав на групата. По думите му, тайната за успеха на фламенко кралете е, че музиката, която правят, няма възрастови, езикови или социални бариери. „Нашето шоу е послание за споделяне, толерантност и приятелство“, допълва още той в специално блиц-интервю, дадено за организаторите от община Ямбол.

Тази неделя, 16 юни, Чико Бучики, заедно с още двама от основателите на легендарната група - братята Канут и Пол Рейес, са топ-изпълнителите, които ще излязат на големия концерт на площада в Ямбол за празника на града. От 2018 г. тримата правят турнета по целия свят, обединени във формата „Original Gypsies“, заедно с още 15 музиканти и певци. Идваме отново в България, за да направим една страхотна джипси-фиеста, ще накараме публиката да мечтае, допълва още Бучики.

Концертът в Ямбол е с вход свободен, началото е в 20.00 часа, като първо на сцената ще се качат култовите български изпълнители Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. След тях е кулминацията на вечерта с „Original Gypsies“ и мега хитовете „Volare“, „Djobi Djoba“, Bamboleo“, „Baila Me“, „Un Amor“ и мн. други.

За пищното събитие в града се очаква многохилядна публика, като община Ямбол създава специална организация на движението с цел улесняване достъпа до централния площад. Паркингите ще бъдат запълвани поетапно – първо най-близките до сцената, след което по-отдалечените. При изчерпване на местата е предвидено осигуряване на допълнителни зони за паркиране по централни улици. За по-лесна ориентация на гостите на Ямбол и осигуряване на безопасност и ред при паркирането, на възлови кръстовища ще бъдат разположени служители на полицията, на Сектор Превенция и опазване на обществения ред към община Ямбол и от Общинското предприятие „Платени зони за паркиране“, които ще насочват автомобилите към най-близките подходящи места.

-----------------

ИНТЕРВЮ:

Чико Бучики от „Original Gypsies“ („Джипси Кингс“):

Нашето шоу е послание за споделяне, толерантност и приятелство

1. Кога за последно бяхте в България?

Това беше преди няколко години. Запазихме добри впечатления и сега сме много щастливи от поканата на кмета на Ямбол, че можем да дойдем отново и да направим една страхотна Джипси фиеста в България.

2. Кое прави музиката на „Джипси Кингс“ любима на няколко поколения?

Нашата музика се превърна във вечна, в класика, защото тя няма възрастови, езикови или социални бариери. Тя е едно от редките музикални преживявания, които могат да съберат различни по тип и вкусове хора – и всички да празнуват заедно.

3. Кой е най-добрият урок, който научихте по време на своята музикална кариера?

Това е смирение и споделяне на щастие с публиката.

4. Какво да очакват феновете Ви в Ямбол?

Да се срещнат с 15 музиканти на сцената - осем китаристи, още петима - на ударни, бас, пиано, перкусии и цигулка, както и с няколко невероятни певци и соло китарист, които ще накарат публиката страстно да мечтае.

5. Вашето послание към хората, които ще дойдат на концерта?

Нашето шоу е послание за споделяне, толерантност и приятелство.


Прикачени файлове

video klip_Yambol.mp4 [1.56MB]

Полезни връзки


Банери ➲