Общинска администрация Ямбол Република България

Делегация от Одрин посети Ямбол

| Автор: Пресцентър

72/729e9e555a911b1e13304eb26e19de95.jpg

На посещение в Ямбол днес бе делегация от град Одрин, водена от кмета на побратимения турски град - Реджеп Гюркан. Това е първата официална визита в Ямбол на новия кмет на Одрин от избирането му на този пост през месец март тази година. Реджеп Гюркан благодари за оказания му топъл прием и сподели прекрасните си впечатления от Ямбол.

Сред основните теми на състоялите се разговори бяха възможностите за реализиране на съвместни проекти между Ямбол и Одрин.В рамките на последния голям проект, който община Ямбол реализира по Програмата за трансгранично сътрудничество с партньори от Одрин бе възстановен Етнографския комплекс в Ямбол и бе разработена Стратегия за сътрудничество с Одрин в областта на културата до 2015 година.

„Постигнахме общи виждания за развитие на връзките между Одрин и Ямбол в сферата на бизнеса и културата, което ще направи по- ползотворни контактите между двата града”-заяви по време на пресконференцията кметът на Ямбол Георги Славов.

Доказателство за добрите връзки между Ямбол и Одрин е и поводът за днешното посещение на гостите от Одрин, а именно откриване на изложбата „Творците на Тунджа в три изложби”. В изложбата участват художници от Одрин, Стара Загора и Ямбол . На 6 ноември ще бъде открита и заключителната изложба в Одрин.

Полезни връзки


Банери ➲