Общинска администрация Ямбол Република България

Кметът Георги Славов откри Икономически форум Ямбол 2016

| Автор: Пресцентър

d5/d56765683589b0f0ff952a04f460c899.jpg

Под мотото „Един град – много възможности“ община Ямбол събра министри, дипломати, български и чуждестранни инвеститори

Днес осъществяваме една отдавнашна наша идея – да привлечем вниманието на още инвеститори към Ямбол като перспективно място за развиване на бизнес инициативи. Това заяви кметът на града Георги Славов при откриването на Икономически форум Ямбол 2016. Над 200 представители на бизнеса, дипломатически мисии, търговски камари, местната и държавна власт участват в събитието. Сред тях са министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, министърът на икономиката Божидар Лукарски, Тони Томпсън - мениджър за България, Република Чехия и Словакия, Европа и Централна Азия на Световна банка, делегации от Турция, Русия, Италия и др. Във встъпителното си слово кметът на Ямбол подчерта, че тук си дават среща всички страни в инвестиционния процес и предаде поздравления към присъстващите от премиера Бойко Борисов, който лично е заявил своята подкрепа за инициативата.

Форумът продължава с презентации на присъстващите министри и представяне на бизнес климата в региона на Ямбол и в България.

Предвижда се утре в него да се включи и министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тогава ще бъдат представени и възможностите за развитие на бизнеса с помощта на оперативните програми на ЕС от новия програмен период.

Полезни връзки


Банери ➲