Общинска администрация Ямбол Република България

Кметът на община Ямбол се срещна с управителя на фирма "Нивес" ЕООД, закупила незавършения ямболски завод за малц

| Автор: Пресцентър

01.jpg

Кметът Валентин Ревански и главният архитект на община Ямбол се срещнаха с Николай Христов, управител на  „Нивес“ ЕООД - София.

Фирмата е закупила ямболския завод за малц, който така и не беше завършен през миналия век, а повод за срещата беше изтеклото през 2014 година строително разрешение. Дружеството иска да построи допълнителна сграда и фотоволтаичен парк за собствени нужди.

„Нивес“ ЕООД ще разкрие 100 работни места, а когато започне да работи, заводът ще бъде един от най-големите в Източна Европа. Негов аналог е предприятие за малц в град Карлови Вари, Чехия.

Фирмата е закупила и друга база за малц, която се намира в село Калояново, Пловдивско. В момента там се намира и по-голямата част от оборудването, което ще функционира в ямболския завод.

Валентин Ревански заяви, че Община Ямбол ще съдейства с всичко необходимо, за да започне работа заводът за малц. Кметът изрази задоволство от факта, че ще бъдат създадени нови работни места в града и от обещанието на Николай Христов фирмата да подкрепя различни ямболски каузи.

Полезни връзки


Банери ➲