Общинска администрация Ямбол Република България

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански, областният управител Васил Александров и ректорът на Тракийския университет обсъдиха възможността за обучение на медицински персонал за ямболската болница

| Автор: Пресцентър

01.jpg

В зала 203 на Община Ямбол се състоя среща на кмета Валентин Ревански и областния управител на област Ямбол Васил Александров с ректора на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри  Ярков и доц. д-р Ваня Стойкова, декан на Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийския университет.

Те обсъдиха възможността за обучение на медицински сестри в университета в Стара Загора, които едновременно с учебния курс ще имат възможността да работят в ямболската болница. Бъдещите здравни работници ще започнат обучението си в Медицинския факултет на Тракийския университет през следващата академична година, която започва през септември. Студентките ще учат в Ямбол и ще ползват базата на Факултет „Техника и технологии“ в града.

Доц. Добри Ярков предложи сътрудничество между Община Ямбол, Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ – Ямбол, Тракийски университет – Стара Загора и Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора. Той сподели, че обмисля и създаването на специалности „Медицинска техника“, „Образна диагностика“ и „Асистент на лекаря по дентална медицина“ в университета.

Доц. Ярков даде пример със Смолян, където преди две години е започнала същата програма и вече 35 жени учат в Стара Загора и работят като медицински персонал в смолянската болница. Добрата практика е приложена и в Кюстендил.

Валентин Ревански каза, че Община Ямбол подкрепя идеята и инициативата ще бъде разгласена в града.

Полезни връзки


Банери ➲