Общинска администрация Ямбол Република България

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански с поздрав към военнослужещите по повод 6 май

| Автор: Пресцентър

01-3.jpg

"Уважаеми съграждани,

Уважаеми офицери, сержанти и войници,

Уважаеми командири на военни формирования в гарнизон Ямбол,

Уважаеми именици,

Приемете моите поздравления по повод Гергьовден – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Гергьовден събужда в сърцата ни чувства на гордост и преклонение пред подвига и героизма на славните българи, възстановили на картата на Европа преди 146 години древната българска държава и Българската армия. Не случайно този ден се нарича Ден на храбростта.

В днешния ден отново се прекланяме пред паметта на ветераните от войните, пред тяхната сила и преданост. Те доказаха, че, когато сме заедно, можем да постигнем дори и невъзможни неща. Показаха как трябва да се защитават нашите домове, деца и семейства. Поклон пред паметта им!

На днешния 6 май ние изразяваме и нашето уважение към професионализма на всички български мъже и жени - офицери, сержанти и войници, които с доблест продължават тяхното дело и пазят бойните знамена! Български бойци, бъдете здрави и силни, защитавайте границите на Отечеството, съхранете мира! Нека има здраве и любов във Вашите семейства!

В този ден искам да се обърна специално и към младите хора на Ямбол. Не забравяйте, че храбростта се проявява не само на бойното поле. Тя може да се проявява ежедневно, дори и с малки стъпки, стига да имаме достатъчната воля за това. Храброст е да отстояваш своето мнение. Храброст е да преследваш докрай своя кауза. Каквито и препятствия да срещнете, бъдете смели и не се предавайте! Защото бъдещето ще бъде такова, каквото всички заедно успеем да го изградим.

На всички, които носят името на Свети Георги и днес празнуват своя имен ден, пожелавам здраве и мир. Носете с гордост и достойнство имената си и ги прославяйте с делата си!

Свети Георги Победоносец да Ви закриля! 

Честит празник!"

Полезни връзки


Банери ➲