Общинска администрация Ямбол Република България

Литературен конкурс за учители

| Автор: Пресцентър

61/61d8a5eba2667b15d902f74123aec322.JPG

По повод на своя юбилей Ямболската езикова гимназия организира и проведе литературен празник и награждаване на победителите в Третия национален литературен конкурс за учители „Васил Карагьозов”. Първото издание на конкурса е през 2009. Провежда се през 5 години и е посветен на юбилейни годишнини на гимназията.

Настоящето трето издание се проведе под патронажа на кмета на Ямбол и партньорството на издателство „КЛЕТ” – България и Училищното настоятелство на гимназията. В конкурса участваха 47 учители творци с 128 произведения. Журито с председатели Николай Табаков за раздел „проза” и Тенко Тенев за раздел „поезия” номинира 20 учители творци, които получиха своите отличия и награди на 21 ноември 2019 г. от 18.00 ч. в препълнената зала „Съвременност” на Безистен Ямбол.

На литературния празник присъстваха номинираните автори, учители и ученици, родители, почитатели на художественото слово, гости. Кметът на Ямбол г-н Валентин Ревански поздрави авторите и участниците в празничната инициатива и връчи специалните награди на община Ямбол на носителите на първа награда: за поезия г- жа Татяна Савова Йотова, СУ „Христо Ботев”, гр. Айтос, учител по Български език и литература и за проза г-жа Надежда Станилова от гр. Стара Загора, учител по английски език.

Полезни връзки


Банери ➲