Общинска администрация Ямбол Република България

Министерството на отбраната дава имоти на Община Ямбол за „Музея на бойната слава“

| Автор: Пресцентър

c1/c12aeab34a722899b9a28bb5789f3c7d.JPG

Министър Ненчев по време на пресконференция в гр. Ямбол на тема „Предоставяне на имоти и движими вещи за нуждите на „Музея на бойната слава – Ямбол“ заяви, че Община Ямбол ще получи безвъзмездно над 70 дка терени от войсковия район от т.нар. „Пионерни казарми“ на 29 пехотен Ямболски полк, които ще бъдат включени към площта на „Музея на бойната слава“. „Тук съм, за да ви уверя, че този въпрос е приключен. Аз съм особено удовлетворен от това, което направи Министерството на отбраната съвместно с Община Ямбол“, сподели Николай Ненчев, министър на отбраната.

Министър Ненчев съобщи още, че Министерството на отбраната предоставя безвъзмездно на „Музея на бойната слава – Ямбол“ различни по вид експонати, които имат историческа стойност с цел подпомагане фонда на музея.

Кметът на Ямбол Георги Славов благодари на министъра на отбраната за общата воля и усилията, които са довели до финализиране предаването на имотите. Той изтъкна, че в лицето на Министерството на отбраната и на министър Ненчев Община Ямбол има сериозен партньор.

На пресконференцията днес, министър Николай Ненчев за първи път съобщи, че военнослужещи ще подпомагат Гранична полиция в охраната на западната ни граница. Министърът подчерта, че съвместната работа между Министерството на отбраната и Министерство на вътрешните работи започва от утре, а министерството ще участва с приблизително 25 военнослужещи на този етап и незначително количество техника. „Сутринта си прегледах доклада и разбирам, че се касае за близо 4 хиляди бежанци, които са в района на Гърция и Македония и в един момент ситуацията наистина може да бъде твърде обезпокоителна. Затова ние ще вземем превантивни мерки. Ще бъдем там, ще бъдем на разположение толкова, колкото е необходимо“, каза още министърът на отбраната.

В Ямбол, министърът също съобщи, че ще наблюдава, въздушнодесантната операция на парашутисти и спускане на техника от въздуха, част от многонационалното учение „SWIFT RESPONSE - 2015”, която ще се проведе тази вечер, след 21.00 ч. в районите на летищата Тенево и Балчик и на учебен полигон „Ново село”. Министър Ненчев каза още, че ще присъства и на тактическото съвместно учение с международно участие „Шабла 2015“, едно от най-мащабните учения, които се провеждат с 460 военнослужещи от Сухопътни войски, 128 единици техника; 750 военнослужещи от Военновъздушните сили и 200 от Военноморските сили и 60 човека от Република Словакия.

Полезни връзки


Банери ➲