Общинска администрация Ямбол Република България

На 20 ноември ще бъде открита благотворителна изложба в изпълнение на кампанията „Подай ръка – спаси живот”

| Автор: Пресцентър

default news image

На 20 ноември от 17, 30 часа в Художествената галерия „Жорж Папазов” ще бъде открита благотворителна изложба, посветена на предстоящите коледни и новогодишни празници. В експозицията са включени картини от Националния конкурс за млади художници и литератори „Душата на един извор”, както и творби от отминали издания на пленера „Певецът на Тунджа”.

Събитието е част от традиционната Коледна благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот”. Със средствата от кампанията се подпомагат тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно лечение. В досегашните пет издания на инициативата бяха събрани близо 64 хиляди лева, с които се подпомогнаха 17 деца и младежи в тежък за тях и семействата им момент. Паралелно с откриването на благотворителната изложба, ще се състои и официална церемония по награждаване на тазгодишните победители в конкурса за детска рисунка на тема „Коледа”. Отличените рисунки са вече отпечатани като поздравителни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел на цена от 1 лев. В отпечатването им и тази година се включиха традиционните партньори на кампанията - печатниците „Диагал”, „Мони Цони” и ПЧП „Планета”.

На събитието ще бъде презентиран и единният дарителски номер 17 777, на който всеки може да подкрепи кампанията, изпращайки дарителски sms с текст: DMS SPASI (подробности на: www.dmsbg.com).

Кметът на Ямбол Георги Славов апелира към всички жители и гости на града да бъдат съпричастни с каузата на кампанията и да подкрепят инициативата за набиране на средства за лечение на тежко болни ямболски деца и младежи.

Повече информация за кампанията, както и заявки за закупуване на картини и коледни картички, на тел.: 046/ 681 211 и 0895 599 655, също и на място в стая 211 на община Ямбол.

Коледната благотворителна кампания „Подай ръка – спаси живот” се осъществява с медийната подкрепа на: „Диана ТВ” и „Радио 999”.

Полезни връзки


Банери ➲