Общинска администрация Ямбол Република България

Над 1 000 незаконни гаража са премахнати вече в Ямбол

| Автор: Пресцентър

4d/4df7d5cf3b749221d193d4dc404aab0e.jpg

Кампанията по премахване на незаконните гаражи в община Ямбол продължава. През този месец се отстраняват съоръженията основно в к-с „Златен рог”. Към момента доброволно са премахнати близо 50 гаража около блокове 14,15 и 17, като мерките продължават в целия квартал.

Почти на 100 % са вече отстранени гаражите в к-с „Граф Игнатиев”, там предстоят принудителни мерки спрямо собственици на съоръжения до бл. 86 и зад бл. 82 и 60.

Принудителното премахване е последната мярка от процедурата по отстраняването на гаражите. Първата стъпка е съставянето на констативни актове, въз основа на които се издава заповед за доброволно премахване в срок от 14 дни. В случай, че съоръжението не бъде отстранено, се пристъпва към принудителни действия за сметка на собствениците.

Кампанията по премахването на незаконните гаражи бе предприета от кмета Георги Славов и неговия екип, като част от политиката за благоустрояване и подобряване облика на града. На освободените терени се обособяват нови паркоместа, оформят се зелени площи, кътове за отдих.

От началото на кампанията са премахнати над 1000 гаража в комплексите „Хале”, „Диана”, „Граф Игнатиев” и „Владимир Заимов”. В основната си част те са вдигнати доброволно от собствениците, което е показателно за подкрепата на тези мерки от страна на хората. Постъпателно действията ще обхванат и останалите райони на града.

Полезни връзки


Банери ➲