Общинска администрация Ямбол Република България

Награди по повод 24 май

| Автор: Пресцентър

fb/fb6691c5ad6bad2ea45a0af32906e3e6.JPG

Скулпторът Иван Колев е отличен посмъртно с наградата за изкуство и култура на името на Жорж Папазов. Другото отличие на името на Жорж Папазов тази година получава читалищният деятел Янаки Терзиев.

Общо четирима преподаватели и колективите на две учебни заведения от Ямбол са отличени с наградата „Ради Иванов Колесов” за принос в областта на образованието.

В предучилищен етап наградата получава Румяна Янакиева – старши учител в ОДЗ „Свобода”. В категория „начален етап” е отличена Румяна Монева– старши начален учител в НУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В прогимназиален етап – Цеца Комитова–старши учител по математика в МГ „Атанас Радев“. За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката призът на името на Ради Колесов е за Светлана Цекова - учител по физика и астрономия в НАОП.

За преподавателски екип са отличени педагогическите колективи на ОУ „П. Р .Славейков“ и ОУ „Л. Каравелов“.

С Почетен знак „Герб на община Ямбол” за принос в областта на образованието са отличени: Тодор Мутафов – старши учител по физическо възпитание и спорт в ГПЧЕ „В. Карагьзов“, Мая Михайлова - главен учител в ОУ „Николай Петрини“ и Вела Шопова – старши учител в ОДЗ „Пролет“.

Решението за носителите на наградите бе взето от Специализирана комисия по присъждане на наградите за област „Образование и наука, спорт“ и за област „Изкуство и култура“.

Церемонията по връчването на отличията в областта на образованието и културата по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост ще се състои на 19 май в 19.00 часа в ресторант „Боровец“.

Полезни връзки


Банери ➲