Общинска администрация Ямбол Република България

Ново улично осветление ще бъде изградено в участъка от ул. "Кабиле" до ул. "Преслав" в Ямбол, затова предстои оформяне на короните на дървета, които застрашават сгради и електрически стълбове

| Автор: Пресцентър

01.jpg

Във връзка с подадени в общинска администрация заявления и сигнали на граждани за опасни дървета с наклонени стволове, наличие на суховършия в короната и липсата на светлина в жилищните сгради на ул. „Страхил“ № 2 в Ямбол – в участъка от ул. „Кабиле“ до ул. „Преслав“, на 5 февруари, събота, служители на Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ ще оформят короните на широколистни дървесни видове платан и липа. Те ще премахнат всички клони, надвиснали над уличното платно, тези, които рушат фасадите на сградите и напълно изсъхналите.

Целта е дърветата да бъдат подмладени и да бъде отстранен рискът от инциденти. Другата причина за формировката е предстоящото изграждане на улично осветление в района, каквото досега никога не е имало.

Движението в посока централна градска част на кръстовището на улиците „Страхил“ и „Преслав“ ще бъде ограничено от 8:00 часа до 17:00 часа на 5 февруари.

Община Ямбол се извинява на гражданите за причиненото неудобство.

Полезни връзки


Банери ➲