Общинска администрация Ямбол Република България

Образователният министър и кметът на Ямбол откриха обновената база на СУ „Св. Климент Охридски“

| Автор: Пресцентър

44/44bd610b5cfebe424e7ee35f3305d2a1.jpg

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът на Ямбол Георги Славов прерязаха днес лентата на обновената сграда на СУ „Св. Климент Охридски“ в Ямбол.

Учебната база бе изцяло реновирана по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“. „Изключително съм удовлетворен, че децата в най-голямото ямболско училище започнаха новата учебна година в напълно обновена среда“, сподели по време на откриването кметът на града. Той допълни, че мерките, реализирани в СУ „Св. Климент Охридски“, са пример за последователната политика с цел модернизиране на всички детски и учебни заведения в града. От своя страна министър Вълчев поздрави учениците и преподавателите като им пожела успешна нова учебна година.

По-рано днес на заключителна пресконференция бяха представени изпълнените дейности и постигнатите резултати от реализацията на проекта. Освен комплексните мерки по ремонт на сградата на СУ „Св. Климент Охридски“, изцяло обновени са и три детски заведения в града: Детска ясла „Мечо Пух“, Детска градина „Свобода“ и сградата, ползвана от яслените групи на Детска градина „Пламъче“. И по четирите обекта бяха реализирани мерки по енергийна ефективност, подмяна на ел. и ВиК инсталации, ремонт на учебни кабинети и стаи, санитарни помещения, дворни пространства, изграждане на достъпна среда и др.

Проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ се изпълнява от Община Ямбол и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Р България.

Общата стойност на проекта е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.


Прикачени файлове

press_20.09.2018_otkrivane K.Ohridski.pdf [325.50kB]

Полезни връзки


Банери ➲