Общинска администрация Ямбол Република България

Община Ямбол започна ремонт на спортните площадки в ПГЛПЕХТ, Спортно училище "Пиер дьо Кубертен" и Профилирана гимназия "Васил Левски", приключи ремонтирането на игрището до блок 21 в ж.к. "Георги Бенковски"

| Автор: Пресцентър

01.jpeg

Община Ямбол започна поетапен ремонт на спортните площадки в три ямболски училища, вече е ремонтирано игрището в комплекс "Георги Бенковски" до блок 21. Там е положена нова винилова настилка. Тази площадка е с най-големи размери от всички изброени и се надяваме, че ще се използва активно от младежите в квартала.
В момента се полага настилката на територията на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии. В двора се изгражда площадка за мини футбол с изкуствена тревна настилка, възстановяват се волейболно и баскетболно игрище с настилка тип "тартан".
Изборът на това учебно заведение е свързано с факта, че то се намира в геометрични център на големия ямболски квартал "Аврен", в близост са и други три големи жилищни комплекса. Дворът е достатъчно голям, за да бъде използван и за други видове спорт.
Предстои и ремонт на две баскетболни игрища в комбинация с игрище за мини футбол в Спортно училище "Пиер дьо Кубертен" в квартал "Каргон". Такава спортна площадка ще бъде изградена и в двора на Профилирана гимназия "Васил Левски" в централната градска част.
Игрищата ще бъдат със свободен достъп и ще могат да се използват от всички граждани на Ямбол извън учебните занятия, както и в почивните дни. На всеки от обектите ще бъде монтирано и видеонаблюдение за по-голяма безопасност на хората и с цел превенция на вандалски прояви.
Финансирането е от бюджета на Общината, с изключение на площадката в Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, но и в този проект училището има частично самоучастие.
Идеята за отварянето на училищни дворове е добра практика, заимствана от други големи областни градове.
Ако проектите бъдат успешни и се пазят от ямболските младежи, игрища се бъдат изградени и в други училища в нашия град. Ръководството на Община Ямбол неведнъж е заявявало, че сред неговите приоритети е развитието на откритите пространства в полза на жителите на града. Община Ямбол моли всички граждани да пазят съоръженията, след като те бъдат изградени.

Полезни връзки


Банери ➲