Общинска администрация Ямбол Република България

Определени са местата за предизборна агитация

| Автор: Пресцентър

22/225bf6a1b7d114dcb00ca1b52d0b6988.jpg

Във връзка с провеждането на предизборната агитация по време на кампанията за избор за президент и вицепрезидент на Република България на 6 ноември 2016 г., кметът на община Ямбол Георги Славов издаде заповед, с която определи местата за поставяне на агитационни материали на територията на град Ямбол. Определените места са както следва:

1. Подпорна стена на кръстовището на улиците „Стара планина” и „Тунджа”

2. Подпорна стена под съоръжението на ул. „Граф Игнатиев” /надлез Крайречен булевард/

3. Метални афишни табла на ул. „Г .С. Раковски” до пресечката с ул. „Богомил”

4. Декоративна стена -табло на ул. „Търговска” 22,срещу сградата на НАП

5. Транспаранти, билбордове и други материали, предназначени за поставяне върху конструкции за външна реклама, разположени по всички улици от общинската пътна мрежа, с изключение на централна градска част - в участъка, образуван от следните улици: Крайречен булевард, „Граф Игнатиев”, „Генерал Владимир Заимов”, „Димитър Благоев”, от кръговото кръстовище с парк „Боровец” до Зъболекарска поликлиника, ул. „Георги Дражев” до Ловен дом и по протежението им, както и по ул. „Цар Освободител”.

Със заповедта се забранява поставянето на агитационни материали, в това число и транспаранти на територията на градския парк. Забранено е поставянето на агитационни материали, извън предизборната кампания по общинските пътища, както и поставянето им по дървета и стълбове.

Забранява се и използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и такива, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. В агитационните материали се забранява използването на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци и изображения.

В срок до 7 дни след изборния ден 13 ноември 2016 г., а ако се провежда втори тур-в срок до седем дни от датата на провеждането му, партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали.

Заповедта е публикувана на сайта на община Ямбол в рубриката "Избори за президент и вицепрезидент на Република България".

Полезни връзки


Банери ➲