Общинска администрация Ямбол Република България

Първи детски турнир по стрелба с лък "Диана" ще се проведе на 26 и 27 февруари в Ямбол

| Автор: Пресцентър

01.jpg

Първи детски турнир по стрелба с лък за момичета и момчета от 11 до 14 години, наречен на името на римската богиня на лова Диана, ще се проведе на 26 и 27 февруари, събота и неделя, в Спортна зала „Диана“ в град Ямбол.

Състезанието ще бъде индивидуално и отборно в категориите „Олимпийски стил“ и „Компаунд“, а системата за провеждане ще се състои според Наредбата на Българската федерация по стрелба с лък за 2021 – 2022  година.

Надпреварата се осъществява с любезното съдействие на Община Ямбол, Регионален исторически музей – Ямбол и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Ямбол.

Съботният ден ще бъде посветен на всички деца до 14-годишна възраст, които искат да опитат стрелба с лък. Те ще имат възможността да го направят от 13:00 часа - 15:00 часа, подпомагани от опитните състезатели и треньори на Спортен клуб по стрелба с лък „Робин Худ“ – София. Важно е придружителите на децата да приготвят чисти спортни обувки, които да се използват вътре в залата.

В неделя от 10:00 часа до 15:00 часа ще се проведе същинската част на надпреварата. Тя ще стартира с прострелка и серии AB/CD от 10:30 часа до 11:00 часа.

Официалното откриване на състезанието ще се състои от 11:10 часа, следват квалификации 1 и 2 от 11:20 часа до 14:20 часа и церемонията по награждаването и закриването на турнира от 14:30 часа.

Всички участници, подали предварителна заявка, предоставена от организаторите по време на програмата, в 16:00 часа ще се запознаят с историята на област Ямбол с безплатно посещение на Регионален исторически музей – Ямбол.

Състезанието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Полезни връзки


Банери ➲