Общинска администрация Ямбол Република България

Петото издание на летния филмов маратон стартира на 31 август

| Автор: Пресцентър

5d/5d8c9e91bf3c25d428cd373496882715.jpg

За пета поредна година възстановеното Лятно кино в Ямбол отваря врати за почитателите на седмото изкуство. Филмовият маратон стартира на 31 август и в продължение на три седмици ще предложи колекция от вълнуващи заглавия, спечелили множество отличия от престижни фестивали.

В селекцията за кинофеста през 2018 са включени: „Проектът Флорида“ на режисьора Шон Бейкър с участието на Уилям Дефо в главната роля, финландската лента „Най-щастливият ден от живота на Оли Маки“, испанският прочит на „Снежанка“ на режисьора Пабло Бергер, социалната драма „Аз, Даниел Блейк“, френската продукция „В къщата“ на режисьора Франсоа Озон. На финала, на 15 септември, ще бъде излъчването на „Потапяне“, филм на култовия режисьор Вим Вендерс.

Прожекциите ще бъдат в петъчните и съботните вечери на Лятното кино в Градския парк. Първите две излъчвания (на 31 август и 1 септември) са с начален час 20.00. Останалите четири ленти (на 7 и 8, на 14 и 15 септември) ще се завъртят от 19.30 часа.

Филмовият фестивал се реализира от община Ямбол в партньорство със София Филм Фест. Прожекциите отново ще бъдат с вход свободен за жителите и гостите на града.

Полезни връзки


Банери ➲