Общинска администрация Ямбол Република България

Поздравление от кмета на Ямбол по случай 24 май

| Автор: Пресцентър

04.jpg

Уважаеми съграждани,
С голяма радост и уважение Ви поздравявам по повод Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май!
Това е ден на гордост и преклонение пред историческото и духовно наследство на нашия народ. Светите братя Кирил и Методий и техните ученици са символ на борбата за духовна свобода, да пишеш и говориш на своя роден език.
Благодарение на Свети Климент Охридски, който създаде кирилицата, както и на останалите родни книжовници, нашата азбука се разпространи в Източна Европа и Азия, носейки българския дух векове наред.
Уважаеми дейци на просветата, културата и изкуството, от сърце Ви желая здраве и творчески дух! Вашият принос е от голямо значение за всички нас. Вие не само преподавате уроците на миналото, но и формирате бъдещето, вдъхновявайки следващите поколения да бъдат образовани и отговорни.
Скъпи ученици, Вашата роля е изключително важна, защото от Вас зависи съдбата на нашата нация. Стремете се към знание и не спирайте да бъдете любознателни!
Уважаеми жители на Ямбол, в този светъл ден, бих искал да призова всеки един от Вас да обича, цени и пази нашия език и българската култура!
Честит празник!

С уважение,

Валентин Ревански

Полезни връзки


Банери ➲