Общинска администрация Ямбол Република България

Премиерът Бойко Борисов откри обновения Безистен в Ямбол

| Автор: Пресцентър

cd/cd721c47afd385b2dcd5d7f213f36ce1.JPG

Радвам се, че Ямбол вече има вид, какъвто заслужава. Това обяви премиерът Бойко Борисов днес при откриването на обновения Безистен в града. Министър-председателят адмирира кмета Георги Славов за постигнатото в изграждането на новия облик на Ямбол. Както той, така и ямболският кмет подчертаха, че видимите резултати са благодарение на европейската солидарност. „Дадохме нов живот на Безистена, обновяваме центъра на града, преди това възродихме Градския парк - все с европейски проекти и така стъпка по стъпка надграждаме усилията за съвременна визия на нашия град“, акцентира кметът Георги Славов.

Обновенят Безистен бе осветен от архиерейския наместник отец Панайот Чакъров, който изтъкна, че след като дълги години сградата бе затворена и неизползваема, днес вече отваря врати за жители и гости на града.

Стотици ямболлии се стекоха на откриването на Безистена. Сградата е паметник на културата с национално значение и е единствената от този тип запазена в България. В новата си функция на културно-информационен и туристически център ямболският Безистен се превръща в основен туристически обект за града и региона. Работното време ще бъде от 10.00 до 18.00 часа, всеки ден, без понеделник.

След официалната церемония по откриването на Безистена, премиерът Бойко Борисов разгледа и обновения център на Ямбол по ул. „Г. Раковски“. Обектът е пред завършване, като от днес отворен за граждани е вече готовият участък от пресечката с ул. „Преслав“ до община Ямбол и площадът пред нея.

Полезни връзки


Банери ➲