Общинска администрация Ямбол Република България

С изложба на открито завърши живописния пленер „Певецът на Тунджа“

| Автор: Пресценътр | 510

11/11b8c44d07c4c0426bdf372882cfaa91.jpg

С изложба на открито завърши единадесетото издание на живописния пленер „Певецът на Тунджа“, посветено на изтъкнатия ямболски художник Стефан Бъчваров.

В продължение на пет дни, от 2 до 6 септември, 21 деца от Ямбол в едно със своите ментори, 7 доказани ямболски художници с педагогически опит, имаха уникалната възможност да творят в откритото арт-пространство в градския парк. Всяка една от шатрите бе своеобразен творчески дом на художника и неговите ученици, които в края на пленера изложиха пред публика своите творби. Организатори на инициативата под надслов „Децата на Ямбол“ бяха Художествена галерия „Жорж Папазов“ и община Ямбол.

Изложбата бе открита на 6 септември, петък, в 18 часа от директора на галерията Петко Йорданов, който сподели, че подобен род творчески изяви се случва за първи път в нашия град и нейният успех е изключително радостен. Кметът Георги Славов лично поздрави всеки един от участниците и връчи на малките художници диплом за участие, като изтъкна, че звездите на този пленер са децата на Ямбол и догодина идеята ще има свое продължение.

На събитието присъстваха много гости – роднини и приятели на децата творци, сред които и Мира Бъчварова, дъщеря на патрона на пленера.

Картините на малките и големи творци ще бъдат изложени в ХГ „Жорж Папазов“ от 10 до 20 септември.

Полезни връзки


Банери ➲